Προσφορές  
Μηνύματα επισκεπτών  

Aξιοθεατα

Αξιοθεατα 

Aξιοθεατα, Lithos Luxury Rooms: Μήλος δωμάτια πισίνα θέα θάλασσα
Aξιοθεατα, Lithos Luxury Rooms: Μήλος δωμάτια πισίνα θέα θάλασσα
Κράτηση online

 

  • Σε ένα νεοκλασσικό κτίριο του Τσίλερ, κατασκευασμένο από το 1870, στεγάζεται το αρχαιολογικό Μουσείο. Εκεί θα δείτε αντίγραφο του εξαιρετικού αγάλματος της Αφροδίτης που εκτίθεται στο Λούβρο. Εκθέματα από τον 6ο π.χ. αιώνα, ρωμαϊκά, μέχρι την Ελληνιστική εποχή. Ταφικοί πίθοι, εντυπωσιακά αγγεία, εργαλεία και όπλα από οψιδιανό, νομίσματα, αλλά και πλάκες με το αρχαίο Μηλιακό αλφάβητο που αποτελούνταν από 21 γράμματα και πολλά άλλα, θα σας ταξιδέψουν στην αρχαιότητα.
  • Η εκκλησία της Αγία Τριάδας, κοντά στην παραλία του Αδάμαντα, χτισμένη από το 824 μ.χ., φιλοξενεί το Εκκλησιαστικό Μουσείο. Οι μοναδική αγιογραφική πινακοθήκη που βρίσκεται στο ναό , είναι από τον 14ο αιώνα.
  • Το Λαογραφικό Μουσείο της Μήλου, στην Πλάκα, στεγάζεται σε κτίριο αντιπροσωπευτικό της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Κέρινα ομοιώματα με παραδοσιακές φορεσιές, υφαντά , σκεύη και εργαλεία, συνθέτουν το σκηνικό άλλων εποχών.
  • Το Μεταλλευτικό Μουσείο που βρίσκεται στον Αδάμαντα, έχει στόχο να προβάλλει την μεταλλευτική ιστορία της Μήλου, η οποία ξεκινά από την Νεολιθική εποχή. Πληροφορίες και εικόνες για την εξορυκτική δραστηριότητα , όργανα και εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν ανά τους αιώνες αλλά και ορυκτά και απολιθώματα θα σας εντυπωσιάσουν.
  • Το Ναυτικό Μουσείο για τους ειδήμονες και μη, παρουσιάζει εκθέματα συλλεγμένα με πολύ μεράκι από παλιούς ναυτικούς , που αφορούν απο τη Νεολιθική περίοδο με εργαλεία από οψιδιανό, τη ναυμαχία της Σαλαμίνας ως τα νεότερα χρόνια.
  • Μοναδικές σε μέγεθος στον Ελλαδικό χώρο και από τις πιο αξιόλογες μαζί με της Ρώμης και των Αγίων Τόπων, οι Κατακόμβες βρίσκονται σε μια πλαγιά κοντά στο χωριό Τρυπητή. Ανακαλύφθηκαν το 1840 από αρχαιοκάπηλους . Είναι τρεις και το συνολικό τους μήκος είναι 185 μ. Μπορούμε να δούμε σκαμμένους τάφους και σημεία που οι πρώτοι χριστιανοί τελούσαν μυστήρια αλλά και επιγραφές πάνω από τάφους των πρώτων χριστιανών που μαρτύρησαν.
  • Στην ανατολική πλευρά του νησιού, στον όρμο Παλιόρεμα υπάρχουν τα παλιά λατομεία που γινόταν η εξόρυξη του θείου (θειωρυχεία) και τα απομεινάρια του εργοστασίου που λειτουργούσε μέχρι το 1956.
  • Στον Αδάμαντα βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα συνεδριακό κέντρο, το «Γεώργιος Ηλιόπουλος». Είναι οικοδομημένο σε μια έκταση 10 στρεμμάτων με πολλούς βοηθητικούς χώρους και σύγχρονες εγκαταστάσεις και μπορεί να φιλοξενήσει 320 συνέδρους. Μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι το συνεδριακό κέντρο της Μήλου εξασφαλίζει όλες τις οπτικοακουστικές εξυπηρετήσεις και είναι στελεχωμένο με το πλέον αξιόλογο προσωπικό με υψηλές προδιαγραφές. Οι χώροι του δε αποτελούν παράδειγμα και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα συνεδριακά κέντρα της Ελλάδος!
  • Η Μήλος σαν ηφαιστειογενές νησί, έχει πολλές θερμές πηγές. Η πηγή του Λάκκου στον Αδάμαντα που βρίσκεται μέσα σε σπήλαιο, συνιστάται σαν ιαματική για εκφυλιστικές οστεοαρθροπάθειες, μυαλγίες και νευραλγίες. 
  • Η φίλη και σύμμαχος χώρα Γαλλία, δημιούργησε κατά την εποχή του Kριμαϊκού Πολέμου (1853-1856), ένα στρατιωτικό νεκροταφείο στην Mήλο στην παράλια περιοχή της Mπομπάρδας, στον Αδάμαντα, για την ταφή των Γάλλων ναυτών που χάθηκαν στον πόλεμο. Tο Γαλλικό Nεκροταφείο, γνωστό στους ντόπιους ως «Φραγκομνήματα» στην είσοδο του λιμανιού του Αδάμαντα, αποτελεί για εμάς τόπο μνήμης και απόδοσης τιμής στους πεσόντες για την ελευθερία μας. Μέσα στο νεκροταφείο σώζονται μέχρι σήμερα σημαντικές επιγραφές και αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από τη Γαλλία. Ενδεικτικά αναφέρω μία από τις επιγραφές του: LAFRANCE ASESMARINS ET SES SOLDATS MORTS ET INHUMES AMILO 1897 (Είναι πάνω από τη θάλασσα φτιαγμένο στην είσοδο του λιμανιού)